Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Canelloni plnené ricottou

Canelloni plnené ricottou

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 16 ks canelloni, 250 g tvarohu ricotta, 1 mrkva, 2 cibule, 2 viazaničky anglického zeleru, 1 - 2 dl mäsového vývaru, 1 dl olivového oleja, 2 hlávky šalátu radicchio, 1 cuketa, 50 g údenej slaniny, 100 g mäkkého syra, 50 g nastrúhaného parmezánu, 100 g olúpaných paradajok z konzervy, 5 paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 2 - 3 byľky čerstvého oregana, 1 viazanička bazalky, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Cibuľu nakrájame na malé kocky, s anglickým zelerom nakrájaným na malé kúsky osmažíme na oleji, pridáme mrkvu nakrájanú na malej kocky, podľa chuti oregano, soľ, korenie. Paradajky rozkrájame, dáme k zelenine. Všetko premiešame, mierne osmažíme, podlejeme malým množstvom mäsového vývaru, vmiešame ošúpané paradajky z konzervy. Slaninu nakrájame na malé kocky, osmažíme, až pustí šťavu. Pridáme polovicu cibule nasekanej nadrobno, cuketu, najemno posekaný cesnak. Šalát radicchio nakrájame na kúsky, osmažíme na panvici so zeleninou, necháme vychladnúť. Mäkký syr nakrájame na malé kocky, zmiešame s ricottou. Do tvarohovej zmesi vmiešame nadrobno nasekanú bazalku, podusenú zeleninu. Touto plnkou plnené cestoviny, tie vložíme do ohňovzdornej misy, zalejeme zeleninovou omáčkou, posypeme syrom, dáme do rúry, pečieme pri 190 °C 25 - 30 m. Pred podávaním ešte raz posypeme syrom.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:00  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Vykosťovanie a odstránenie šupín z ryby - Vykosťovanie sa má robiť až je ryba upečená, lebo je mäkká a koža sa dá ľahko prekrojiť. Od šupín zbavíme pstruha pod tečúcou vodou smerom od chvosta k hlave.