Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Cestoviny s letnou omáčkou

Cestoviny s letnou omáčkou

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (4 porcie): 2 žlté papriky, 1 malý baklažán, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 1 konzerva posekaných paradajok, 30 g sardeliek, 50 g čiernych olív bez kôstky, 2 - 3 lyžice kapár, 300 g cestovín (penne), postrúhaný syr (pecorino), viazanička bazalky, čierne korenie, soľ

Postup: Umyté papriky rozpolíme, zbavíme jadrovníka a ostrým nožom odstránime šupku. Dužinu pokrájame na malé kocky. Baklažán očistíme, a pokrájame na kocky, ošúpanú cibuľu a cesnak posekáme nadobno. Sardelky vidličkou roztlačíme. Na horúcom oleji opečieme pokrájaný baklažán, cibuľu a cesnak, pridáme paradajky, sardelky a zmes dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a asi 30 minút prikryté dusíme. Olivy nahrubo pokrájame, kapary necháme odkvapkať. Pokrájanú papriku, olivy a kapary pridáme do omáčky a ešte 5 - 8 minút povaríme. cestoviny uvaríme podľa návodu na obale (al dente) a zmiešame s omáčkou. Jednotlivé porcie posypeme syrom a ozdobíme lístkami bazalky.

 

Posledná úprava Pondelok, 15 November 2010 09:14  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Obaľovanie rezňov - Hladkú múku pridáme do rozšľahaných vajíčok. Rezne obalíme najprv v cestíčku, potom v strúhanke. Ak chceme rezne vylepšiť, pridáme do vajíčok s múkou trochu pomletých orechov alebo kokosu.