Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Cestoviny s tuniakom a olivami

Cestoviny s tuniakom a olivami

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

Suroviny: 250 g cestovín vývrtky, soľ, olivový olej, 100 g masla, šťava z 2 citrónov, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 200 g tuniaka v oleji, 120 g zelených olív, mleté čierne korenie, nasekaná pažítka lebo petržlenová vňať.

Postup: cestoviny uvaríme v osolenej vode "al dente" a pokvapkáme olivovým olejom. V hlbokej panvici rozpustíme maslo, pridáme citrónovú šťavu a šľahačkovú smotanu. Ak je zmes príliš hustá, prilejeme ešte smotanu. Do citrónovej omáčky primiešame ešte uvarené cestoviny, scedeného tuniaka a zelené olivy nakrájané na kolieska. cestoviny prehrejeme, osolíme a okoreníme. Nakoniec primiešame petržlenovú vňať alebo pažítku.

 

Posledná úprava Pondelok, 19 Máj 2014 09:58  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Vývar z odpadu - Šupky z kalerábu, listy a hlúby karfiolu či kapusty, či vňať zo zeleru obsahujú minerálne látky. Preto ich nevyhadzujeme, ale dobre umyjeme, vyvaríme a vývar použijeme do polievok alebo na podlievanie mäsa. Ak ho hneď nepoužijeme, dáme ho zmraziť do nádoby na ľad.