Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Čínsky rezancový nákyp

Čínsky rezancový nákyp

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 porcie): 250 g tenkých ryžových rezancov alebo niťoviek do polievky, 750 g kelu, 500 g póru, 500 g karotky, soľ, 250 g šampiňónov, 100 sušených čínskych húb, 4 PL oleja, trochu oleja na vymazenie formy, 3 strúčiky zázvoru, trochu mletého zázvoru, 8 PL sójovej omáčky, 4 PL citrónovej šťavy, 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry, 4 vajcia

Postup: Čínske huby zalejeme vriacou vodou a cez noc necháme napučať. Rezance zalejeme vrelou vodou a necháme odstáť, kým nezmäknú. Kel očistíme, umyjeme, prekrojíme na štvrtky a nakrájame na dvojcentimetrové rezance. Pór a karotku očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. V hnrci zohrejeme asi 1,5 l osolenej vody, do vriacej vody vložíme kel, varíme 4 minúty, vyberieme mrkvu, varíme 8 minút, pór 4 minúty, zeleninový vývar odložíme. Šampiňóny očistíme, spolu s čínskymi hubami nadrobno nakrájame a opražíme na oleji. Do misy dáme pretlačený cesnak, sójovú omáčku, mletý zázvor, citrónovú kôru a šťavu, vajcia, 250 ml zeleninového vývaru a metličkou všetko dobre vyšľaháme. Nákypovú formu vymastíme olejom, na dno dáme tretinu rezancov, na ne polovicu zeleniny a polovicu hubovej zmesi. Pokračujeme, kým máme, nakoniec zalejeme vyšľahanou omáčkou, vložíme do predhriatej rúry na spodnú polovicu mriežky a upečieme.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:48  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Kontrola pečúcich rúr - Položíme kúsok novinového papiera na mriežku zasunutú do strednej koľajničky. Po 10 min kontrolujeme, ako sa papier sfarbil. Svetložlté sfarbenie znamená miernu teplotu, tmavožlté až svetlohnedé strednú a tmavohnedé vysokú teplotu. Tieto hodnoty si možno aj zaznačiť.