Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Farfalle s čakankou

Farfalle s čakankou

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Základné cesto: (500 g hladkej múky, 5 vajec, 1 PL olivového oleja) rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, nakrájame pásy široké 3 cm, tie nakrájame na rovnako veľké obdĺžniky, potrieme v strede vodou, prstami ich stlačíme tak, aby vznikol motýlik (mašlička).

Suroviny (6 osôb): 500 g základného cesta, 3 vetvičky rozmarínu, 1 hlávka čakanky 150 g šunky prosciutto, olivový olej, cesnak, maslo, cesnak, maslo, soľ, mleté čierne korenie, parmezán, olej

Postup: Na rozpálenej panvici s olejom orestujeme nasekaný rozmarín, cesnak, čakanku, pridáme trochu masla, dochutíme soľou, čiernym korením, pridáme uvarené farffale v slanej vode, na tenké plátky nakrájanú šunku, premiešame, posypeme nastrúhaným syrom .

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 08:48  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Chrumkavé kurča - Na docielenie chrumkavej kuracej kože používame pastu z vyšľahanej smotany a oleja, ktorou pretrieme povrch kurčaťa tesne pred grilovaním. Pre zlepšenie chuti pridávame do hmoty ešte citrónovú šťavu a med. Iné pikantné prísady oživia jeho farbu. Dôležité je, aby sa kurča celý čas pravideľne potieralo aj trochou slanej vody.