Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Gratinovaná pečeň v cestovinách

Gratinovaná pečeň v cestovinách

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (4 porcie): 375 g hydinovej pečene, 375 g šampiňónov, 150 g cibule, 1 PL masla, 200 ml zeleninového vývaru, 250 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 400 g menších cestovín (vretienka), 100 g ementálu, maslo na vymastenie formy

Postup: Rúru vyhrejeme na 200 °C. Pečeň umyjeme, nadrobno nasekáme, šampiňóny a cibuľu očistíme, a nadrobno nakrájame. Šampiňóny opečieme na masle, pridáme cibuľu, spolu dusíme, primiešame pečeň, z času na čas podlievame vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, zlejeme, prepláchneme, necháme odkvapkať. Do vymastenej formy dáme cestoviny, na ne rozdelíme pečeň so šampiňónmi, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.

 

Posledná úprava Pondelok, 08 November 2010 12:04  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Na jednoduchú marinádu postačia 2 polievkové lyžice oleja (najlepšie olivový/, nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 - 3 rozotreté strúčiky cesnaku, 4 polievkové lyžice vína (biele alebo červené/, 1 lyžica posekaných byliniek, vegeta, prípadne soľ, mleté čierne korenie. Všetky suroviny treba dobre premiešať, pridať mäso a dobre premiešať.