Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Lasagne s kuracím mäsom a špenátom

Lasagne s kuracím mäsom a špenátom

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 800 g mletých kuracích pŕs, 400 g špenátu, 8 dl lieka, 100 g masla, 150 g hladkej múky, 200 g cibule, 200 g cesnaku, 1 viazanička bazalky, 350 g mozarelly na pizzu, 800 g ošúpaných paradajok z konzervy, 1 kg cesta na lasagne, soľ, korenie

Postup: Nadrobno posekanú cibuľu osmažíme na malom množstve oleja, pridáme strúčiky cesnaku nakrájané na väčšie kúsky, bazalku, osolíme, okoreníme. Na tento základ dáme kuracie mäso, mierne osmažíme, pridáme paradajky, všetko zalejeme trochou vody. Ragú varíme niekoľko m, neustále dopĺňame vodu. Z masla, múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme horúcim mliekom, osolíme, okoreníme. Potom do nej nastrúhame mozarellu, pridáme očistené listy špenátu, varíme tak dlho, až špenát zmäkne. Omáčku so špenátom, kuracie ragú s paradajkami, cesto na lasagne kladieme striedavo po vrstvách na pekáč, zakryjeme alobalom, pečieme 20 m v rúre pri 220 °C, fóliu stiahneme, pečieme ďalších 10 m. Podávame teplé.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:07  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Pečeň - Pach pečene ustúpi, ak ju na noc naložíme do mlieka. Jedlá, do ktorých sa dáva pečeň, sa solia až nakoniec, ináč stvrdnú.