Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Lasane plnené mletým mäsom

Lasane plnené mletým mäsom

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (6 - 8 porcií): 9 plátkov predvarených lasaní, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 150 g mrkvy, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 200 ml paradajkovej šťavy, 40 g masla, 750 ml mlieka, 40 g hladkej múky, 1 lyžica vegety, bazalka, 4 lyžice struhaného parmezánu, mleta červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, maslo na vymastenie misy

Postup: Na olivovom oleji krátko popražíme na malé kocky pokrájanú mrkvu, cibuľu a plátky cesnaku. K zelenine pridáme paradajkový pretlak, mleté mäso a zmes asi 15 minút podusíme. Potom prilejeme paradajkovú šťavu a necháme ešte 5 minút povariť. Mäsovú zmes osolíme, okoreníme a dochutíme mletou paprikou. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku, 2 - 3 minúty ju popražíme, potom zalejeme studeným mliekom ochuteným vegetou a za stáleho miešania 15 - 20 minút varíme. Takto pripravenú bešamelovú omáčku ochutíme soľou, korením a posekanou bazalkou. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, dno zalejeme trochou bešamelovej omáčky, rozložíme 3 plátky lasaní, na ne rozložíme polovicu mäsovej zmesi. Prelejeme bešamelom, opäť rozložíme 3 plátky lasaní a postup zopakujeme. Vrchná vrstva sú lasane potreté bešamelom. Paradajku olúpeme, pokrájame na malé kúsky a rozložíme na lasane. Vrch posypeme parmezánom. Dáme zapiecť do predhriatej rúry. Elektrická rúra 200 °C, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 3 - 4. Čas pečenia 40 minút.

Posledná úprava Utorok, 06 Júl 2010 10:34  


Vedeli ste, že:

Voda zo zemiakov - Ak varíme ošúpané zemiaky, vodu z nich nemusíme vyliať. Poslúži ako náhrada za saponát na umývanie riadu. Pomocou nej sa zbavíme mastnoty na príboroch a tanieroch. Potom ich stačí, iba opláchnuť.