Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Lotrinská placka

Lotrinská placka

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

Suroviny (pre 6 osôb): na cesto 250 g polohrubej múky, 120 g masla alebo margarínu, soľ, na plnku 150 g údeného bôčika, 150 g šunky, 200 g jemného syra, 3 vajíčka, 3/4 pohára smotany, soľ, biele korenie, maslo alebo margarín na vymastenie formy

Postup: Múku preosejeme a pridáme maslo pokrájané na kúsky. Posekáme nožom, pridáme štipku soli. Pridáme 3 lyžice studenej vody a vymiesime cesto, ktoré odložíme na 2 hodiny do chladničky. Okrúhlu formu vymastíme. Z vychladeného cesta vyvaľkáme okrúhlu placku, ktoré na valčeku prenesieme na formu. Cestom pokryjeme dno formy a po obvode vyformujeme zvýšený okraj. Chudý bôčik, šunku a syr pokrájame na drobné kúsky a zmiešame. Cesto popicháme vidličkou a potom naň poukladáme pokrájané údeniny syr. Smotanu dôkladne vymiešame s vajíčkami a ochutíme soľou a korením. Touto zmesou zalejeme plnku.

Placku vložíme do rúry vyhriatej na 220, ku koncu teplotu znížime. Pečieme 40 minút.

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 11:31  


Vedeli ste, že:

Cukrová poleva lepšie drží na koláči, ak cukor rozmiešame nie so studenou ale s horúcou vodou. Krásnu bielu farbu bude mať vďaka tomu, že ju na miesto s vodou rozmiešame s mliekom.