Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Milánske rizotto

Milánske rizotto

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 400 g ryže LARGIS, 1 menšia cibuľa, 100 g masla, 1,5 l vody, 2 slepačie bujóny Podravka, 1,5 dl bieleho vína, 1 ČL mletého šafránu, 50 strúhaného parmezánu

Postup: Do vriacej vody vložíme bujón, varíme 5 m. Na spenenom masle krátko pražíme nasekanú cibuľu, zľahka podusíme, podlievame vývarom. Pridáme umytú ryžu, krátko pražíme, dusíme za stáleho občasného podlievania a miešania horúcim vývarom. Potom pridáme víno, šafrán, parmezán. Ryžu podávame teplú s čerstvým šalátom.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:13  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Príprava polievok - Ak polievku doplníme strúhaným syrom, alebo vňaťou, už ju nevaríme. Vývar z mäsa urobíme tak, že mäso vložíme do studenej vody a až potom varíme. Zeleninu do polievky pred vložením osmažíme na troche masla. Presolenú polievku zlepšíme pridaním kocky cukru alebo 2 - 3 plátkami zemiakov, ktoré sa potom vyberú.