Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Mušle (gnocchi) s tuniakom Rio Mare a pestom

Mušle (gnocchi) s tuniakom Rio Mare a pestom

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 350 g cestovín v tvare mušlí, 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji, 3 paradajky nakrájané na kocky, 4 ČL pesta, 1 ČL píniových orieškov

Postup: Tuniaka rozdrobíme na malé kúsky, pridáme na kocky nakrájané paradajky, pesto, píniové oriešky, zmes necháme uležať, prevoňať. Uvaríme cestoviny al dente, scedíme, ochutíme pripravenou omáčkou. Keď nemáme pesto, píniové oriešky, možno miesto tuniaka v oleji použiť hotovú zmes Tuniaka na cestoviny Rio Mare s pestom Rezancový krémovník

Suroviny (1 plech): 500 g lístkového cesta, 200 g rezancov, soľ, 500 g tvarohu, 2 téglik šľahačkovej smotany, 100 g hrozienok, kôra z 1/2 citróna, 5 vajec, 120 g masla, 100 g práškového cukru, 1 bal. vanilínového cukru, 100 g kryštálového cukru

Postup: Uvarené rezance vychladíme. cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, jednu časť dáme na hlbší plech, pokvapkáme trochou masla. Tvaroh rozmiešame so smotanou, pridáme hrozienka, citrónovú kôru. Žĺtky vymiešame so 100 g masla, práškovým a vanilínovým cukrom, zmes vmiešame do tvarohu. Z bielkov, kryšt. cukru vyšľaháme sneh, s rezancami spojíme s tvarohovou zmesou. Plnku dáme na cesto, prikryjeme druhou časťou cesta, pokvapkáme maslom, pečieme pri 180 st 50 m.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 08:46  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Mastenie plechov - Krátko pred vymastením plech alebo formu na pečenie ohrejeme v predhriatej rúre. Potom ľahko rozotrieme tenkú vrstvu oleja, či masti. Je to jednoduchšie a zdravšie