Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Opekance

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 400 g hladkej múky, štipka soli, 20 g droždia, 3 dl vlažného mlieka, 550 g masla, tuk na vymastenie plechu, mletý mak, med podľa potreby

Postup: múku zo soľou preosejeme do misky a spracujem s kváskom, ktorý pripravíme z dl mlieka droždia. Vypracované cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a formujeme z neho tenké valčeky dlhé asi 10 cm. Poukladáme na vymastený plech a necháme 15 m kysnúť. Pečieme pri strednej teplote. Po upečení pokrájame na kúsky dlhé 2 cm. Pred jedením polejeme prevareným mliekom, posypeme makom s cukrom, prípadne osladíme medom.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:35  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Príprava zeleniny - Blanšírovanie. Aby ostala zelenina chrumkavá a mala peknú farbu, povaríme ju niekoľko m vo vriacej vode, potom hneď ochladíme pod studenou. Tento spôsob sa používa pri paradajkách, zelenine na predjedlá, šaláty. Dusenie. Pokrájanú zeleninu opečieme na tuku, potom podlejeme vodou, povaríme. Tento spôsob sa hodí pre vláknité zeleniny ako je zeler, fenikel, ale aj koreňová zelenina. Grilovanie. Zelenina sa opeká buď surová alebo predvarená. Hodí sa na to cuketa, paprika, paradajky, baklažán, huby, cibuľa. Pečenie, praženie. Robí sa so zeleninou v rúre pri 200 - 240 °C. Chuť zlepšíme pridaním masla alebo oleja, bylinkami. Pri pražení sa zelenina obaľuje v strúhanke alebo v cestičkách a praží v rozpálenom tuku. Hodí sa na to karfiol, brokolica, huby, kel. Varenie v pare. V paráku alebo, v sitku zavesenom nad hrncom s vriacou vodou sa zelenina varí pomaly, zachová si farbu i vitamíny, ktoré sa pri varení strácajú vo vode. Studené pol