Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Pirohy

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny: hrubá múka, voda, štipka soli (aby cesto nevyschlo), maslo, kôpor (nemusí byť), kyslá smotana (nemusí byť), uvarené zemiaky, tvaroh, bryndza, kapusta (lekvár, sušené ovocie)

Postup: Z múky, vody a štipky soli urobíme cesto (trochu mäkšie ako na rezance). Rozvaľkáme ho a pokrájame na štvorčeky asi 7 x 7 cm. Na každý štvorček pridáme plnku, preložíme ho na trojuholník a zlepíme. Pirohy varíme v osolenej vode asi 2 - 3 minúty. Uvarené pirohy dáme do väčšej misy a polejeme roztopeným maslom. Zľahka premiešame. Rozdelíme na taniere, polejeme kyslou smotanou alebo opraženou cibuľkou, posypeme kôprom.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 11 Október 2010 08:37  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Zlepšený koláč - Koláč s posýpkou bude šťavnatejší, ak ho hneď po upečení jemne pokvapkáme šľahačkovou smotanou.