Suroviny (5 porcií): cesto: 500 g hladkej múky, 2 g soli, 1 dl olivového oleja.
Plnka: 200 g ricotty (srvátkový syr), 100 g šunky, čerstvá bazalka, korenie podľa chuti.
Omáčka: 2 smotany na šľahanie, 200 g mascarpone, menšia cibuľa, strúčik cesnaku, olej, soľ, šunka, korenie podľa chuti, parmezán na posypanie
Postup: cesto urobíme zmiešaním surovín, vodu však pridávame
Postupne. Vymiesime ho, rozvaľkáme na 1 cm hrúbku. Na polovicu cesta porozkladáme ricottu, šunku, bazalku, mierne osolíme, okoreníme, prikryjeme zvyšnou polovicou cesta. Jednotlivé časti uzavrieme tlakom prstov a vykrajujeme pohárikom. Ravioli varíme 4 m vo vriacej vode. Omáčku pripravíme z oleja, na ktorom opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, šunku, mascarpone, podusíme. Pridáme šľahačku, podľa potreby soľ, korenie, necháme prejsť varom. Pri servírovaní posypeme parmezánom a čerstvou bazalkou.
< Dozadu | Dopredu > |
---|