Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Slimáčiky s olivami

Slimáčiky s olivami

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

 

Suroviny) 24 kusov): 300 g lístkového cesta, 2 sardely z konzervy, 4 strúčiky cesnaku, 150 g vykôstkovaných čiernych olív, 1 sušená čili paprička, 6 šalviových lístkov, 1 PL kapár, 1 ČL citrónovej šťavy, 1/2 ČL sušeného tymianu a rozmarínu, 100 ml olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup: cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na obdĺžnik. Na plnku opláchneme sardely, necháme ich odkvapkať. Sardely, cesnak, olivy, čili papričku, šalviu, kapary pokrájame nadrobno, primiešame citrónovú šťavu, rozmarín, tymián, olej. Zmes vymiešame na pastu, podľa chuti okoreníme a osolíme. cesto potrieme pastou, na dlhšej strane necháme 2 cm voľný pás. Plát zvinieme, zabalíme do fólie, dáme na 30 m do chladničky. Roládu pokrájame na 4 cm dlhé plátky a slimáčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme 20 m v chlade odstáť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 m. Potom teplotu znížime na 140 °C, pečieme 10 m.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:28  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty