Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Slivkové knedlíčky

Slivkové knedlíčky

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (4 porcie): 400 g sliviek, 140 g hrubej múky, 250 g tvarohu, 100 g masla, štipka soli, trochu kryštálového cukru, 1 žĺtok, kockový cukor, mletý mak a práškový cukor na posypanie

Postup: V miske premiešame tvaroh, múku, žĺtok, 40 g mäkkého masla a trochu cukru, z cesta urobíme bochník, zabalíme do alobalu a najmenej na 30 miníut odložíme do chladničky. Slivky umyjeme, osušíme, do každej vložíme kocku cukru. Môžeme použiť aj zavárané ovocie, vtedy cukor nie je potrebný. Z cesta urobíme na pomúčenej doske rolku, nakrájame na hrubšie plátky, do každého kúska zabalíme slivku a urobíme knedlíčky. Vložíme do vriacej, trochu osolenej vody a na minime necháme pobublávať asi 10 minút. Uvarené knedlíčky vyberieme dierovanou varechou a necháme odkvapkať. Podávame posypané mletým makom, cukrom, zvyšné maslo rozpustíme a knedlíčky ním krátko pred servírovaním polejeme.

 

Posledná úprava Streda, 19 Január 2011 09:42  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Pečeň - Pach pečene ustúpi, ak ju na noc naložíme do mlieka. Jedlá, do ktorých sa dáva pečeň, sa solia až nakoniec, ináč stvrdnú.