Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Špenátové cestoviny so syrom

Špenátové cestoviny so syrom

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 osoby): 200 g mozarelly, 40 g parmezánu, 300 ml polotučného mlieka, 80 g masla, 4 rajčiny, 1 Pl oleja, 400 g cestovín, 1 cibuľa, hladká múka, soľ, čierne korenie

Postup: cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody,. Pridáme 2 Pl oleja, necháme variť 7 m (podľa druhu cestovín). Nakrájanú cibuľu opražíme. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme múku, urobíme svetlu zápražku, ktorú zalejeme mliekom, za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme opečenú cibuľu, mozarellu, nastrúhaný parmezán. Osolíme, okoreníme, varíme, až sa syry roztopia, odstavíme, opatrne zmiešame s cestovinami. Zmes vložíme do vymastenej zapekacej misy, navrch rozložíme na plátky nakrájané paradajky, zapekáme 30 m v rozohriatej rúre.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:15  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Chrumkavé mäso - Mäso pred prípravou naklepávame na navlhčenej doske, aby nesala šťavu z mäsa. Pred naklepaním ho na koncoch narežeme centimetrovým rezom, aby sa nesťahovalo späť. Do mäsa nikdy nepicháme, obraciame ho lopatkou, aby z neho nevytekala šťava. Ak chceme mať kura alebo inú hydinu po upečení chrumkavú, potrieme ju občas tmavým pivom. Získa aj peknú farbu.