Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Tagliatelle s lososím mäsom

Tagliatelle s lososím mäsom

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 300 g losieho filé (aj inej ryby), 200 g cibule, 5 dl bieleho vína, 50 g cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 2 dl smotany, 300 g talianskych cestovín tagliatelle (môžu byť aj iné), 1 citrón, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup: cestoviny uvaríme v slanej vode s olejom do polomäkka, aby sa dali dobre hrýzť, s rybou ešte zmäknú. Očistené lososie filé nakrájame na malé kocky, opečieme na olivovom oleji. Pri pečení rybu osolíme, okoreníme, hotovú dáme nabok, na zvyšnej šťave restujeme nakrájanú cibuľu, rozotretý cesnak. Po pár m cibuľu zalejeme 1 dl bieleho vína, šťavu z 1 citróna, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, prilejeme smotanu. Šťavu zmiešame s predvarenými cestovinami, zalejeme zvyšným vínom, pridáme oopečené kocky lososa, dusíme 2 - 3 m. Podávajte s citrónom nakrájaným na dieliky. Ryba sa má opekať veľmi krátko, aby s nerozpadla.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:03  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty