Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Tortilly s údeninou a pečenými zemiakmi

Tortilly s údeninou a pečenými zemiakmi

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Tortily (10 ks): 250 g hladkej kukuričnej múky, 5O g rastlinného tuku, asi 1,5 dl vody, 10 g kypriaceho prášku do pečiva, štipka soli, olej na vyprážanie, múka na posypanie dosky

Plnka: 1/2 kg očistených varených zemiakov, 1 cibuľa, nasekaná petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku, olej, čierne korenie, soľ

Postup: Múku, prášok do, pečiva a soľ preosejeme do misy. Pridáme zmäknutý tuk a rukami spracujeme. Prilejeme vodu a spracujeme hladké cesto. Ak sa lepí, pridáme trochu múky. Urobíme bochník a zakryjeme ho utierkou a necháme asi 15 minút odpočívať. Cesto rozdelíme na 10 dielov, opäť urobíme bochníčky a necháme odpočinúť ďalších 15 minút prikryté utierkou. Potom ich rozvaľkáme na pomúčenej doske na placky a usmažíme ich z oboch strán na oleji.

Na ohriatom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky a 10 minút restujeme. Pridáme klobásu nakrájanú na kocky, osolíme, okoreníme, krátko podusíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Každú tortilu preložíme na polovicu a potom ešte raz, aby vznikol trojuholník. Vzniknutú kapsu naplníme zmesou a hneď podávame.

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 11:30  


Vedeli ste, že:

Udržanie hlávkového šalátu - Umytý šalát namočíme na 1 hod. do studenej vody. Potom ho nakrájame na štvrťky a dáme do nádoby z umelej hmotu dolu listami. Nádobu vsunieme do igelitového vrecúška a dáme na spodnú poličku do chladničky. Šalát by mal vydržať čerstvý aj týždeň.