Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Žemľová knedľa

Žemľová knedľa

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (pre 4 osoby): 400 g hrubej múky, 15 g droždia, 150 ml mlieka, 1 žĺtok, soľ, 2 kusy bieleho pečiva

Postup: Múku preosejeme do misky, doprostred rozdrvíme droždie, pridáme 2 lyžice vlažného mlieka a s trochou múky rozmiešame na cesto. Misu prikryjeme. Po vykysnutí droždia pridáme žĺtok, soľ a so zvyšným mliekom spracujeme na tuhšie cesto, poprášime múkou a prikryté necháme kysnúť. Pečivo pokrájame na malé kocky a každú vmiešame do vykysnutého cesta. cesto rozdelíme na dve časti, formujeme na podlhovastú knedľu, vložíme do vriacej vody a varíme 25 Uvarené knedle vyberieme z vody a nakájame na plátky.

 

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Chuť cesnaku - Olúpané strúčiky cesnaku dáme do pohára a zalejeme olivovým olejom, môžeme pridať zmes byliniek alebo feferónku. V chladničke za týždeň bude mať cesnak i olej výbornú chuť hodiacu sa do zeleninových jedál.