Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Divina vysoká Srnčí chrbát s pečenou zeleninou a zelerovým pyré

Srnčí chrbát s pečenou zeleninou a zelerovým pyré

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (4 osoby): 600 g srnčieho chrbta, soľ, korenie, 1 dl oleja, 300 g mrkvy, 200 g cukiny, 500 g zeleru, 2 dcl smotany na varenie, soľ, vetvička rozmarínu, korenie na grilovanú zeleninu, šalát na ozdobu, troška olivového oleja

Postup: Odblanený, osolený, okorenený srnčí chrbát necháme odstáť v oleji vcelku 24 hodín. Srnčí chrbát na plechu pečieme na rúre na 185 stupňov Celzia podľa hrúbky mäsa asi 30 minút. Srnčie mäso sa nemá piecť dlho. Po upečení ho vyberieme a sprudka opečieme na rozohriatej panvici, aby chytil pekne opečenú kôrku.

Zelenina: Mrkvu, cukinu pozdĺžne nakrájame na tenké plátky, ochutíme korením na zeleninu, potrieme maslom, tymiánom. Zeleninu dáme na seba, potrieme maslom, olivový olejom a pečieme do mäkka.

Zelerové pyré: Očistený zeler nakrájaný na kocky, osolíme, podlejeme smotanou, pridáme vetvičku rozmarínu, uvaríme domäkka. Po uvarení dáme do vysokej nádoby a rozmixujeme do hladka, dochutíme.

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 11:19  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty