Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Guláš Bravčovo- zemiakový guláš

Bravčovo- zemiakový guláš

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 2
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 porcie): 750 g bravčového mäsa, 4 paradajky, soľ, 2 PL oleja, pár zrniek čierneho korenia, mletá červená paprika, 500 g zemiakov, 1 pór, trochu majoránu, 150 ml smotany na šľahanie, 1 PL hladkej múky, mleté čierne korenie

Postup: Umyté, osušené mäso nakrájame na kocky, umyté, očistené paradajky nakrájame. V pekáči zohrejeme olej, mäso prudko opečieme, osolíme, vmiešame korenie, papriku, podlejeme 1/2 l vody, pridáme paradajky, prikryjeme, pri miernej teplote dusíme 1 h. Ošúpané, umyté zemiaky nakrájame na kolieska, pridáme k mäsu, primiešame majorán po 1/2 h varenia podlejeme 1/3 smotany 400 ml vody. Vo zvyšku smotany nahladko rozmiešame múku, vlejeme do pekáča, necháme prevrieť, zahustíme, necháme pobublávať, dochutíme soľou, mletým korením.

 

Posledná úprava Piatok, 26 November 2010 10:42  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Palacinky - Aby sa cesto nelepilo, potrie sa panvica pred pečením rozkrojeným zemiakom a až potom sa dá na ňu olej. Cesto nadľahčí trocha sódovej vody. Ak sa pridá med, cesto ostane vláčne.