Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Guláš Jelení guláš s karlovarskou knedľou

Jelení guláš s karlovarskou knedľou

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

Suroviny (4 osoby): 1 kg jelenieho  pliecka  bez kosti. 40 g šalotky, 700 g bielej cibule, 60 g bravčovej masti, 90 g červenej papriky, 60 g rajčinového pretlaku, 60 g červeného vína, 20 g soli, korenie na divinu, mleté čierne korenie, tymian, petržlenová vňať, 60 g údenej slaniny, 4 vajcia, 120 ml mlieka, 10 g mletej

Postup: Očistené jelenie plece  nakrájame, osolíme, okoreníme. Na masti speníme cibuľu do hneda, pridáme červenú papriku, rajčinový pretlak a orestujeme. Keď je zelenina mäkká, pridáme mäso, mletú červenú papriku, podlejeme červeným vínom a dusíme domäkka. Rozvarená zelenina zahustí guláš, dochutíme tymianom, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom. Guláš zdobíme plátkom citróna, bylinkami a brusnicovým kompótom.

 

Príloha: karlovarská knedľa

Pečivo nakrájame na kocky,  pridáme soľ, na slanine orestovanú cibuľu, žĺtky, mlieko, pažítku a na záver vmiešame sneh z bielkov. Hmotu vytvarujme do valčeka, zabalíme do čistej utierky, upevníme konce a varíme v osolenej vode 15 minút. Namiesto tymianu môžeme použiť rozmarín, jedlo získa inú chuť.

Posledná úprava Piatok, 29 Január 2016 11:01  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Lepší tvaroh - Ak máme málo tvarohu na buchty, nastrúhame doň trochu varených zemiakov. Okrem toho, že pribudne, lepšie sa spojí a bude jemnejšie.