Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Guláš Pikantný guláš

Pikantný guláš

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny (pre 4 osoby): 600 g bravčového mäsa na guláš, 2 cukiny, 2 papriky, 1 téglik kyslej smotany, 2 paradajky, 3 PL oleja, sladká paprika, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu nakrájame na plátky. Cesnak nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme olej, pridáme kúsky mäsa a opečieme ich zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a pridáme sladkú papriku. Mäso premiešame a podusíme spolu s cibuľou a cesnakom. Paradajky narežeme, sparíme, ošúpeme, odstránime jadrovník, dužinu nakrájame na malé kúsky a pridáme k mäsu. Zmes podlejeme vodou. Hrniec zakryjeme a dusíme 4 minúty. Cukiny pokrájame na plátky a papriky na pásiky. Obe pridáme k mäsu a všetko spolu dusíme 15 minút. Nakoniec pokrm dochutíme a chuť zjemníme smotanou.

 

Posledná úprava Pondelok, 08 November 2010 15:15  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Čistíme smaltované hrnce: malé množstvo soli nasypeme na vlhkú utierku a ľahkým tlakom vydrhneme. Ak v hliníkovom riade vyvaríme rebarborové listy, bude lesklý. Riad z ušľachtilej ocele: Fľaky na spodku hrncov vyčistíme utierkou namočenou v octe.