Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Halušky

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 6
SlabéDobré 

Suroviny: Zemiaky, soľ, hrubá múka, bryndza (postrúhaný syr, tvaroh), slaninka, maslo

Postup: 1/2 očistených zemiakov pokrájame na menšie kocky, uvaríme v osolenej vode, scedené vysypeme na misu. Druhú polovicu jemne postrúhame alebo rozmixujeme, pridáme soľ, hrubú múku v množstve, aby sa cesto nelepilo na steny misy. Cesto dáme na navlhčený drevený lopár, z neho hádžeme menšie halušky nožom alebo PL do vriacej vody, častejšie premiešame, aby sa nelepili na dno. Uvarené zalejeme trochou studenej vody, scedíme, dáme na misu k uvareným zemiakom, posypeme bryndzou, premiešame, omastíme opraženou slaninkou alebo maslom.

 

Posledná úprava Pondelok, 04 December 2017 11:21  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Čistá kuchyňa - Príbory budú lesklé, ak ich dáme do hrnca s variacimi zemiakmi, necháme uschnúť a vyleštíme mäkkou handričkou.