Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Halušky Zemiakové halušky s opečenou slaninkou

Zemiakové halušky s opečenou slaninkou

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 12
SlabéDobré 

 

Suroviny: 600 g zemiakov, 300 g hladkej múky, ČL soli, niekoľko PL mlieka podľa potreby, 60 g masla, 200 g anglickej slaniny, pažítka, petržlenová vňať

Postup: Olúpané, v studenej vode umyté zemiaky najemno postrúhame, pridáme múku, soľ, mlieka toľko, aby vzniklo husté cesto, necháme ho chvíľu odpočinúť. Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, dáme zovrieť. Časť cesta odoberieme na navlhčený drevený lopár, nožom odkrajujeme tenké kúsky, ktoré hádžeme priamo do vriacej vody. Hotové sú, keď vyplávajú. Vyberieme ich dierovanou lyžicou, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať. V pekáči roztopíme maslo, halušky v ňom opražíme. Slaninu nakrájame na tenké plátky, opečieme na panvici. Halušky, slaninu tanieri zdobíme bylinkami.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 10:31  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Úprava špargle pred varením - Čerstvé sa dajú uchovávať 3 - 4 dni v chladničke (nie v mrazničke) vo vlhkej utierke. Pred varením špargľu umyjeme, ostrým nožom alebo škrabkou tesne spod hlavičky stiahneme čo najtenšiu blanku. Zdrevnatené konce odrežeme. Oškrabané výhonky varíme vo vriacej slanej vode s 1 ČL masla a troškou cukru na miernom ohni pod pokrievkou 5 - 25 min. podľa hrúbky, zelenú 5 - 15 m.