Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Huby Chrumkavé fašírky

Chrumkavé fašírky

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

Suroviny (4 osoby):500 g čerstvých húb, 2 dl oleja, 3 žĺtky, 80 g strúhanky, 1 rožok, 3 PL kys. smotany, mlieko, grilovacie korenie, 1 cibuľa, ml. č. korenie, rozdrvená rasca, soľ

Postup: Očistené huby pokrájame, posypeme rascou, soľou,  udusíme na oleji, pridáme opraženú cibuľu, žĺtky, rožok namočený v mlieku korenie. Premiešame, chvíľu podusíme, pridáme smotanu. Sformujeme fašírky, obalíme ich strúhankou, opražíme na oleji.

Príloha: zemiakové pyré alebo surová zelenina. Ak chceme urobiť fašírky zo sušených húb, treba ich najmenej na 2 h máčať vo vode alebo mlieku.

Posledná úprava Pondelok, 16 Jún 2014 10:17  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Pri grilovní celej ryby treba ju vložiť do drôteného košíka alebo zabaliť do listov viniča, aby sa nerozpadla. Nad rozpáleným ohňom sa griluje asi 10 minút. Toľko času potrebujú aj homáre, langusty, kuracie krídla. Kuracie kúsky tmavého mäsa sa grilujú 30 minút, bieleho l5 minút. Mäso sa má napred prudko opiecť z každej strany a potom grilovať do mäkka približne 20 až 30 minút. Zelenina sa má opekať 12 - 15 minút, tvrdšia sa napred ponoriť na 8 minút do vriacej vody.