Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Huby Hubové guľky v omáčke

Hubové guľky v omáčke

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (4  osoby):  100  g  suchohríbov,  1  väčšia  cibuľa, 2 šalotky, 4 str. cesnaku, strúhanka, vajce, soľ, ml. č. korenie, ml. hubové korenie, trochu sušeného majoránu, uvarená ryža, rukola, 100 ml sójovej omáčky, 23 PL octu, 12 ČL medu, olej, b. víno, mäsový vývar, Solamyl, nadrobno posekaná petržlenová vňať

Postup: Nadrobno pokrájané  huby spolu  s cibuľou  nakrájanou na kocky orestujeme na panvici na oleji, osolíme, odstavíme, necháme vychladnúť. Nadrobno posekanú rukolu spolu s väčším vajcom vmiešame k hubám. Pridáme 2 str. prelisovaného cesnaku, osolíme, ochutíme, č. a hubovým korením, sušeným majoránom. Premiešame, necháme stáť 20 m na chladnom mieste. Potom zahustíme strúhankou, vytvarujeme guľky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich, odložíme na teplé miesto. Nadrobno pokrájané šalotky spolu so zvyšnými str. cesnaku krátko opečieme na oleji na panvici. Podlejeme vínom, mäsovým vývarom, ochutíme sójovou omáčkou, varíme pár m na miernom ohni. Odstavíme, dohladka rozmixujeme, vrátime spät na oheň, zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vody, krátko povaríme. Omáčku posypeme nadrobno posekanou vňaťou, dochutíme octom, medom, soľou. Uvarené guľky na tanieroch prelejeme omáčkou.

Príloha: uvarená ryža.

Posledná úprava Piatok, 14 Február 2014 00:13  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty