Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Husacie mäso Martikánska hus

Martikánska hus

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 4
SlabéDobré 

Suroviny (6 - 8 porcií): 1 hus (4 kg).

Plnka: 2 jablká,, 3 PL mandlí, 2 PL hrozienok, 3 ČL majoránu, mleté čierne korenie, 100 ml červeného vína, soľ, 2 cibule, 2 mrkvy

Postup: Jablká umyjeme, pokrájame na menšie plátky. Mandle zlejeme vriacou vodou, olúpeme, posekáme. Hrozienka umyjeme. Zmiešame, pridáme majorán, korenie, soľ. Hus umyjeme, osušíme, posolíme a okoreníme zvonku aj zvnútra. Naplníme pripravenou plnkou. Hus zašijeme a vložíme do pekáča, dole nohami. Cibuľu a mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a hus obložíme. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť, pričom mäso občas potierame slanou vodou. Asi po 90 m hus obrátime a odkrytú pečieme ešte asi 80 min. Elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4, čas pečenia 170 min. Mäso bude jemnejšie, keď hus nasolíme deň vopred.

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 14:13  


Vedeli ste, že:

Keď tlačí topánka - Nové topánky často spôsobujú otlaky. Vložíme do nich handričku navlhčenú liehom. Asi po 6 hod. bude materiál oveľa mäkší.