Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Kačacie mäso Kačica na póre a orechoch

Kačica na póre a orechoch

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

Suroviny: 600 g kačacích pŕs bez kože, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL worchesterskej omáčky, pol ČL práškového cukrom štipka soli, štipka mletého čili, 1 PL zemiakového škrobu Solamyl, 3 PL olivového oleja, 200 g póru, 100 g vlašských orechov, 100 ml hydinového vývaru, pol citróna

Postup: Kačacie prsia nakrájame na kocky, vložíme do misy. Sójovú a worchesterskú omáčku, práškový cukor, soľ, čili a 1 PL olivového oleja spolu zmiešame a vylejeme na mäso. Posypeme zemiakovým škrobom, premiešame a odložíme na 30 minút na chladné miesto. V hlbšej rajnici, najlepšie vo woku, zohrejeme olivový olej, pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Pór umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame na kolieska, pridáme k mäsu spolu s orechmi, podlejeme vývarom a za občasného miešania udusíme domäkka. Hotové jedlo pokvapkáme šťavou z citróna a pred podávaním ozdobíme kúskami citróna.

 

 

 

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 13:52  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Varenie v mikrovlnnej rúre - Je veľmi rýchle. Prípravou jedál sa stratí veľmi málo výživných látok. Mnoho pokrmov sa dá pripraviť bez tuku, stačí pridať len pár kvapiek vody.