Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Plnená kačica

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny (pre 6 osôb): 1 kačica, 3 žemle, 500 g hydinových pŕs, 150 g kačacej pečene, 250 ml mlieka, 1 vajce, 1 žĺtok, 60 g masla, 50 g kapie, 80 g sterilizovaného hrášku, muškátový oriešok, rasca, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Kačicu očistíme, vykostíme. Začneme prerezávať ú pozdĺž prsnej kosti, na oboch stranách necháme posledné kostry, aby kačica držala. Krídla stehná necháme v celku. Kačicu rozložíme, vnútro nasolíme, okoreníme a vystelieme naklepanými plátkami hydinových pŕs. Maslo vymiešame so žĺtkami a soľou, pridáme sneh z bielkov. Žemle nakrájame na kocky, pokropíme mliekom, pridáme nadrobno pokrájanú pečeň vmiešame ju do vajíčkovej zmesi. Podľa chuti pridáme koreniny sterilizovaný hrášok. Plnku vložíme dovnútra kačice, špajdlami uzavrieme a dáme do hlbokého pekáča. Pečieme pri teplote 190 °C asi 80 m.

 

 

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 10:03  


Vedeli ste, že:

Ak jedlá z lososa obohatíme nasekanými alebo nastrúhanými olivami (najlepšie čierne) a kaparami, budú ešte chutnejšie. K rybe ich podávame nasekané nadrobno, alebo strúhané.