Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Kačacie mäso Šalát z údených kačacích pŕs

Šalát z údených kačacích pŕs

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny: 12 plátkov údených kačacích pŕs, 3 pomaranče, 50 g vlašských orechov, 100 g datlí, 5 PL olivového oleja, 2 PL cherry octu, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL medu, 1 čakanka, rôzne druhy listového šalátu

Postup: 2 ošúpané pomaranče rozdelíme na mesiačiky, ktoré zbavíme blanitej šupky. Rozpolené datle vykôstkujeme, orechy nasekáme nahrubo. Šaláty a čakanku umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky. Z tretieho pomaranča vytlačíme šťavu, zmiešame s olejom, octom. Podľa chuti osolíme, okoreníme, osladíme medom. Datle, orechy, šaláty zmiešame so zálevom, rozdelíme spolu s kačacími prsiami na taniere, ozdobíme mesiačikmi pomaranča.

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 13:52  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Morská ryba - Má sa vložiť na niekoľko hodín do mierne osoleného mlieka ochuteného cesnakom. Mrazenú rybu nerozmrazujeme. Napred ju okoreníme, obalíme ešte v zmrazenom stave a potom vkladáme do rozpáleného tuku. Nebude sa rozpadať.