Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Kura na víne

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 porcie): 1 kura, 100 g údeného bôčika, 1 cibuľa, 250 g šampiňónov, 1 PL hladkej múky, olej, 100 ml červeného vína, 1 KL kryštálového cukru, 1 bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL petržlenovej vňate koňak podľa chuti, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Umyté, osušené kurča rozdelíme na štvrtky, osolíme, okoreníme, opečieme na oleji zo všetkých strán, potom ho vyberieme, odložíme na tanier. Údený bôčik nakrájame na kocky, opražíme vo výpeku, pridáme nakrájanú cibuľu, cukor, podusíme, podlejeme vínom, poprášime múkou, podusíme, vrátime späť mäso. Ochutíme roztlačeným cesnakom, korením, pridáme bobkový list, očistené, na polovice prekrojené šampiňóny. Mäso pod pokrievkou dusíme, až zmäkne. Pred podávaním polejeme zohriatym koňakom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

 

Posledná úprava Štvrtok, 18 November 2010 13:55  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Varíme zeleninu - Ak dáme variť čerstvý hrášok, špenát, zelenú fazuľku či inú zeleninu do vriacej vody a budeme ju variť odkrytú, zachová si peknú zelenú farbu.