Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Kuracie mäso Kuracia huspenina

Kuracia huspenina

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 1 kurča (aspon 1 kg),150 g mrkvy, 100 g zeleru, 100 g póru, 100 g sterilizovaného hrášku, 2 vaječné bielky, 1 vajce

Postup: Kurča očistíme, umyjeme, rozštvrtíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Pridáme očistenú a umytú zeleninu a varíme asi 1 hod. Keď je mäso mäkké, necháme ho vo vývare vychladnúť. Potom ho vyberieme, vykostíme a nadrobno nakrájame. Do vlažného vývaru dáme vodu a ušľahané bielky, precedíme. Dno šálky alebo inej formy zalejeme tenkou vrstvou vývaru, do ktorého dáme trochu petržlenovej vňate. Keď stuhne poukladáme naň hrášok, plátky vajca uvareného natvrdo, petržlenovú vňať, posekané kuracie mäso. Opatrne zalejeme zvyškom rôsolu, odložíme na chladné miesto.

Vychladnutý rôsol môžeme vyklopiť na misu a ozdobiť alebo podávať s nakrájanou cibuľou, octom a čerstvým chlebom.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 22:50  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Zvädnutá zelenina bude svieža, ak ju deň pred použitím ponoríme do octovej vody. Cestoviny zohrejeme tak, že ich vložíme do sita a na chvíľu ponoríme do vriacej vody.