Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Kuracie mäso Kuracie prsia na víne

Kuracie prsia na víne

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 2
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 porcie): 600 g kuracích pŕs, 80 g hladkej múky, 25 g Solamylu, 3 vajcia, 100 g cibule, 200 g póru, 160 g kapie, 200 ml slepačieho vývaru alebo bujónu, soľ, olej

Zálievka: 150 ml bieleho suchého vína, 20 g kryštálového cukru, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica Solamylu

Postup: Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, osolíme, poprášime múkou, Solamylom, pridáme vajcia a premiešame. Zmes necháme 10 - 15 minút odležať. V panvici zohrejeme olej, pridáme odležané mäso. Opatrne premiešame, aby sme oddelili jednotlivé kúsky od seba, krátko opražíme, vyberieme z oleja. Cibuľu posekáme nadrobno, pór na tenké kolieska a kapiu na jemné prúžky. Pokrájanú zeleninu vložíme do panvice s výpekom a orestujeme. K orestovanej zelenine pridáme mäso, podlejeme slepačím vývarom a krátko podusíme.

Vínová zálievka: cukor, lyžicu sójovej omáčky a lyžice Solamylu, rozpusteného v troške studenej vody, rozmiešame vo víne. Zmes nalejeme k mäkkému mäsu, premiešame a krátko povaríme, kým šťava mierne nezhustne. Podávame s dusenou ryžou a sezónnym šalátom.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 22:47  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Pri grilovaním mäsa na drevenom uhlí treba čakať asi 15 minút. Dym dá mäsu správnu arómu. Ak sa na uhlie hodí ešte niekoľko byliniek (rozmarín, bobkový list, tymián, šalvia, fenikel) príchuť bude jedinenčná.