Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Kuracie mäso Kuracie prsia s mozarellou

Kuracie prsia s mozarellou

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 porcie): 4 ks kuracích pŕs, 2 paradajky, 2 balenia syra mozarella, grilovacie korenie, korenie Steak, mleté čierne korenie, soľ, 1 kg zemiakov, olej

Šalát: 1 čínska kapusta, strúčik cesnaku, ocot, cukor, soľ, olej

Postup: Umyté, osušené kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, korením Steak, pokvapkáme olejom a necháme pol h marinovať. Marinované mäso na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán, domäkka podusíme a odložíme na tanier. Paradajky pokrájame na hrubšie kolieska, osolíme, vo výpeku z mäsa opečieme z oboch strán, odstavíme a na teplé kolieska poukladáme plátky mozarelly, ktoré necháme roztopiť. Paradajky so syrom položíme na mäso. Zemiaky so šupkou umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, z vrchnej časti nakrojíme vejárik, potrieme olejom, dobre osolíme, reznou stranou položíme na vymastený plech a upečieme.

Šalát: Čínsku kapustu natrháme na menšie kúsky, zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z vody, oleja, octu, soli, roztlačeného strúčika cesnaku. Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 22:44  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Chuť cesnaku - Olúpané strúčiky cesnaku dáme do pohára a zalejeme olivovým olejom, môžeme pridať zmes byliniek alebo feferónku. V chladničke za týždeň bude mať cesnak i olej výbornú chuť hodiacu sa do zeleninových jedál.