Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Kuracie mäso Kuracie stehienka na aromatických koreniach

Kuracie stehienka na aromatických koreniach

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny: 3 PL oleja, 8 kuracích stehien, 1 veľká pokrájaná cibuľa, 2 olúpané a roztreté strúčiky cesnaku, 1 - 2 nadrobno nakrájané čili papričky, 2 ČL mletej rasce, 2 ČL mletého koriandru, 1 ČL garama marsaly, 1 ČL mletej kurkumy, 400 g pokrájaných konzervovaných paradajok, 1,5 dl vody, 1 PL posekanej čerstvej mäty, 400 g konzervovaného cíceru (fazuľa), 1 PL posekaného čerstvého koriandru, nízkotučný biely jogurt

Postup: V panvici rozpálime olej, dozlata osmažíme porcie kurčaťa. Vyberieme ich. Pridáme cesnak, cibuľu a čili korenia. Na miernom ohni za stáleho miešania smažíme 2 min. Pridáme paradajky, mätu, cícer, premiešame. Vložíme späť do panvice, kura osolíme, na miernom ohni dusíme 20 min., až je mäkké. Podľa potreby prisolíme, pridáme koriander. Podávame horúce poliate troškou jogurtu.

Príloha ryža.

 

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 13:50  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Ryža - Na šálku ryže potrebujeme 1/2 l ľahko posolenej vody. Krátko povaríme, necháme slabo vrieť, kým sa ryža neuvarí. Množstvo ryže zodpovedá množstvu vody. Krátko necháme prevrieť a potom pomaly dusíme, kým sa všetka voda neodparí.