Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Kuracie mäso Kurča po grécky

Kurča po grécky

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 porcie): 1 kurča, 4 - 5 citrónov, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL horčice, 250 ml olivového oleja, 1,5 kg zemiakov, po 3 cibule, jablká, mrkvy, petržlenu, tymian, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup: Z citrónov vytlačíme šťavu, prelisujeme do nej cesnak, zalejeme olejom, pridáme soľ, korenie, horčicu, premiešame. Očistené zemiaky pokrájame na mesiačiky, cibuľu nasekáme nadrobno, primiešame k citrónovej marináde, necháme 30 min. odstáť. Kurča naporcujeme, osolíme, okoreníme, poukladáme na naolejovaný pekáč, obložíme ochutenými zemiakmi, posypeme tymianom, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, jablká, dáme zapiecť (elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň, čas pečenia 90 min.). Na posledných 20 minút alobal odstránime.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 22:15  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Muškátový kvet uchovávame vo vzduchotesných nádobách na chladnom nieste. Mletý muškátový kvet sa uchováva pomerne dobre.