Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Kuracie mäso Pečené kuriatko s ricottou a tymianom

Pečené kuriatko s ricottou a tymianom

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 1 kurča alebo 2 jarné kuriatka asi 400 g, 200 g syra ricotta (alebo iný tavený krémový syr, napr. Lučina, čerstvý tymian, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 1 granátové jablko, 4 strúčiky cesnaku, 2 dl bieleho vína, 100 g čerstvého mladého špenátu, maslo, citrón

Postup: Kura naporciujeme, pod kožou ho naplníme ricottou vymiešanou s tymianom, soľou, korením. Kurča osolíme, okoreníme, pridáme kúsky masla, plátky cesnaku, podlejeme bielym vínom, pečieme do zlata. Upečené kurča vyberieme, šťavu precedíme, pridáme jadierka granátového jablka. Umyté, osušené špenátové listy zmiešame s olejom, citrónovou šťavou, soľou. Kurča kladieme na špenát, polejeme šťavou s granátovými jadierkami.

Príloha: dusená zelenina a pečené zemiaky s rozmarínom.

 

Posledná úprava Štvrtok, 18 November 2010 13:59  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty