Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Morčacie mäso Obaľované morčacie plátky s ryžou v sladkokyslom náleve

Obaľované morčacie plátky s ryžou v sladkokyslom náleve

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 2
SlabéDobré 

Suroviny (3 - 4 porcie): 1 pohár omáčky Uncle Bens Sweet and Sour, 400 g morčacieho mäsa, olej, 2 vajcia, olúpané Mango, desaťminútová dlhá ryža Uncle Bens

Postup: Morčacie mäso nakrájame na plátky dlhé 8 cm a hrubé 1 cm. Rozšľaháme vajcia, pridáme trochu oleja. Morčacie plátky ponoríme do rozšľahaných vajec a potom obalíme v strúhanke. V panvici rozpálime olej a plátky vysmažíme. Uvaríme ryžu a zohrejeme omáčku. Nakrájame mango na tenké plátky. Hotové morčacie plátky a ryžu dáme na tanier, polejeme omáčkou a ozdobíme kúskami manga.

 

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 13:51  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Rady na pečenie - Jablkový či hruškový má lepšiu chuť, ak plátky ovocia naložíme na niekoľko m do bieleho vína. Ak pečivo z lístkového cesta potrieme marhuľovou zaváraninou a potom cukrovou polevou, dostane pekný lesk. Aby bolo piškótové cesto šťavnatejšie dáme doň 2 ČL rumu. Posýpka bude krehká, ak ju pred pečením postriekame vodou. Mrvancová posýpka ostane chrumkavejšia, keď do nej dáme pri príprave 2 PL medu. Cesto, ktoré nekysne, dáme do rúry pri 50 st, dvierka pootvoríme. Šťava z ovocia ťažšie vnikne korpusu, ak ho pred položením ovoci, potrieme rozšľhným bielkom. Kypriaci prášok do pečiva sa dá nahradiť 1 PL brandy. Pred šľahaním dáme do smotany trochu studeného mlieka, bude ľahšia.