Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 6 veľkých zemiakov, 1 väčší kaleráb, maslo, múka, soľ, korenie, olej, 1 vajce, 1 väčšia cibuľa

Postup: Zemiaky ošúpeme a na strúhadle rozotrieme na hustú kašovitú hmotu. Kaleráb ošúpeme a na strúhadle nastrúhame na rezance. Do zemiakov pridáme vajce, soľ, múku a dobre premiešame. Na pekáči na oleji zapravíme nadrobno posekanú  cibuľku, pridáme nastrúhaný kaleráb, okoreníme a osolíme. Kalerábové rezance podusíme domäkka. Do vriacej vody nahádžeme halušky.

Po uvarení halušky scedíme, pridáme kalerábovú zmes, zalejeme rozpusteným maslom a dochutíme.