Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Bravčová panenka na horčici

Bravčová panenka na horčici

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 4
SlabéDobré 

Suroviny: 400 g bravčovej panenky, 400 g zemiakov, 200 g oravskej slaniny, 2 rajčiny, 4 cibuľky, 1 žltá zelená paprika, 3 PL horčice, 4 ČL masla, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Surové umyté zemiaky a oravskú slaninu pokrájame na plátky. Cibuľu a papriky očistíme a pokrájame na pásiky, rajčiny rozštvrtíme a odstránime jadierka. Bravčovú panenku pokrájame na 4 plátky, naklepeme ich, osolíme a potrieme horčicou. Na namočené a vyžmýkané hárky papiera na pečenie rozložíme plátky zemiakov, osolíme ich a pridáme mäso, nakrájanú zeleninu a maslo. Pokoreníme a balíčky uzavrieme. Pečieme v rúre asi 10 min. pri teplote 200 °C, potom znížime teplotu na 150 °C, necháme 20 min. dopekať.

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 11:52  


Vedeli ste, že:

Petržlenová vňať v zime - Do malého kvetináča s priemerom 15 cm vložíme 2 - 3 čerstvé petržleny. Dáme na okennú dosku, dobre polejeme. Po pár dňoch ostriháme vňať nakrátko. Petržlen po adaptácii bude vyháňať lístočky.