Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Bravčová pečeň restovaná na cibuľke

Bravčová pečeň restovaná na cibuľke

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 20
SlabéDobré 

Suroviny: 600 g bravčovej pečene, 50 g masti, 2 veľké cibule, mleté čierne korenie, mletá rasca, soľ, 40 g hladkej múky, 3 PL mletej papriky, majorán

Postup: Pečeň opláchneme studenou vodou, usušíme a nakrájame na rezančeky. Na masti opražíme očistené a nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a vzápätí nakrájanú pečeň. Okoreníme, pridáme mletú rascu a prikryté podusíme 15 minút. Potom podľa toho koľko sa vydusilo šťavy, buď pečeň zaprášime hladkou múkou a krátko podusíme, alebo zahustíme zápražkou. Nakoniec osolíme a ochutíme pomrveným majoránom. Ak chceme mať dosť šťavy, pečeň počas dusenia podlejeme vývarom alebo vodou. Šťavu nakoniec zjemníme kúskom masla.

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 11:40