Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Bravčové medajlóniky na dubákoch

Bravčové medajlóniky na dubákoch

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 2
SlabéDobré 

Suroviny: 200 g bravčovej panenky, 0,1 slepačieho bujónu,10 g grilovacieho korenia, 50 g dubákov, 1 - 2 g Vegety, 1 strúčik cesnaku, 20 - 30 g hl. múky, 1 g mletého čierneho korenia, olej, 200 g ryže

Postup: Odblanenú panenku narežeme na medajlóniky, naklepeme, okoreníme, grilovacím korením, obalíme v hladkej múke, prudko opražíme na oleji z oboch strán 2 min. Mäso vyberieme, do výpeku dáme dubáky, orestujeme, pridáme Vegetu, čierne korenie, cesnak, po 2 min. pridáme vývar, 3 min. dusíme. Do zmesi vložíme mäso, dusíme 3 - 5 min. Hotové medajlóniky uložíme na tanier, prelejeme omáčkou, podávame s uvarenou ryžou.

 

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 12:17  


Vedeli ste, že:

Zemiaky - Keď varíme zemiaky rôznej veľkosti, do väčších kúskov pichneme vidličkou na mäso, aby sa naraz uvarili s menšíme.