Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Bravčové medajlónky s mozarellou

Bravčové medajlónky s mozarellou

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

 

Suroviny: 100 - 1500 g mozarelly, 600 g bravčových medajlónikov, 200 kuskusu, 400 g mrkvy, 1 PL hnedého cukru, 40 g masla, 1,5 dl jablčného vína, 1 - 2 PL dijónskej horčice, 1 dl oleja, 1 viazanička petržlenovej vňate, soľ, korenie

Postup: Mrkvu nakrájame pozdĺžne na dlhšie pásy a mierne podusíme na masle. Potom ju vložíme do hrnca, posypeme hnedým cukrom, osolíme a keď sa cukor rozpustíme, pridáme 1 alebo 2 PL dijonskej horčice. Zalejeme jablečným vínom a pod pokrievkou dusíme. Skôr než mrkva úplne zmäkne posypeme ju nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a varíme tak dlho, až sa šťava úplne odparí. Nakrájame bravčové medajlóniky, pomädlíme v rukách, aby boli vláčnejšie, potom ochutíme soľou, korením. Mäso opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji dočervena. Mozarellu nakrájame na plátky a vložíme ju do panvice k medjlónkom. Keď sa syr začne roztápať, položíme ho na mäso. Kuskus vložíme do misy a zalejeme takým množstvom vody, aby bol celý pod hladinou. Prikryjeme alobalom a necháme 8 - 10 m stáť. Potom ho premiešame s maslom. Vznikne príloha k medajlónikom s mozarellou a dusenou mrkvou.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:31  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty