Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Bravčové medajlónky so slivkami

Bravčové medajlónky so slivkami

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 1 kg rezňov z krkovičky, 500 g sušených sliviek, 1/4 l bieleho vína, masla, soľ, korenie, 50 g masla, 1 PL ríbezľového želé

Postup: Sušené slivky namočíme do vína na 12 hodín. Potom ich povaríme. Múku rozmiešame so soľou, čiernym korením a obalíme v nej rezne. Na rozpálenom oleji ich opečieme a dusíme domäkka. Omáčka: Múku osmažíme na masti asi 2 min., potom ju zalejeme vínom, v ktorom sme varili slivky. Pridáme ríbezľové želé a smotanu. Osolíme, okoreníme. Udusené mäso uložíme na misu, rozložíme slivky a polejeme omáčkou.

Podávame so zeleninovým pyré.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:31  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Rady na pečenie - Jablkový či hruškový má lepšiu chuť, ak plátky ovocia naložíme na niekoľko m do bieleho vína. Ak pečivo z lístkového cesta potrieme marhuľovou zaváraninou a potom cukrovou polevou, dostane pekný lesk. Aby bolo piškótové cesto šťavnatejšie dáme doň 2 ČL rumu. Posýpka bude krehká, ak ju pred pečením postriekame vodou. Mrvancová posýpka ostane chrumkavejšia, keď do nej dáme pri príprave 2 PL medu. Cesto, ktoré nekysne, dáme do rúry pri 50 st, dvierka pootvoríme. Šťava z ovocia ťažšie vnikne korpusu, ak ho pred položením ovoci, potrieme rozšľhným bielkom. Kypriaci prášok do pečiva sa dá nahradiť 1 PL brandy. Pred šľahaním dáme do smotany trochu studeného mlieka, bude ľahšia.