Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Bravčové rebierko na karotke

Bravčové rebierko na karotke

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 700 g bravčového rebierka, 200 g karotky, 80 g hnedého cukru, 2 dl vína rosé, 2,5 dl smotany, 1 celý pór, 100 g muškátového orieška, viazanička petržlenovej vňate, 800 g zemiakov, olej, soľ, čierne korenie

Postup: Zemiaky pokrájané na tenké plátky zmiešame s pórom nakrájaným na kolieska, so smotanou ochutíme orieškom, osolíme, okoreníme. Vložíme do pekáča, upečieme v rúre pri 200 - 220 °C. Nakrájané rebierko opečieme na niekoľkých kvapkách oleja, pri pečení pridáme na hrubo nakrájanú karotku posypanú cukrom, posekanou petržlenovou vňaťou. Keď sa mäso upečie do chrumkava nalejeme naň víno, varíme tak dlho až zmäkne a omáčka zhustne. Mäso v omáčke podávame s pečenými zemiakmi so smotanou.

 

Posledná úprava Piatok, 26 November 2010 10:58  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty