Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Kalerábové hlávky s mäsom

Kalerábové hlávky s mäsom

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 4 mladé kaleráby, 1/2 kg mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 2 žemle, soľ, korenie, 4 PL kyslej smotany, 1 dl vody, trochu petržlenovej vňate

Postup: Pripravené kaleráby zbavíme listov a vonkajšej kôry, vnútornú časť vydlabeme. Kaleráby varíme niekoľko minút v osolenej vode. Do zomletého mäsa pridáme vajíčko, žemle máčané vo vode, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a časť nadrobno nasekanej kalerábovej hmoty. Obvarené kaleráby naplníme hmotou, položíme na pekáč, podlejeme vodu, prikryjeme pokrievkou. Pečieme asi 40 minút. Na záver vrch každého kalerábu ozdobíme jednou PL kyslej smotany.

Podávame so zemiakmi alebo chlebom.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:21  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty