Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Karé zapečené s plnkou a syrom

Karé zapečené s plnkou a syrom

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 porcie): 4 plátky bravčového karé, 100 g kuracej pečene, 2 vajcia, 2 rožky, 100 g tvrdého syra, vegeta, petržlenová vňať, soľ, olej

Postup: Plátky mäsa vyklepeme, z oboch strán posypeme vegetou a z každej strany prudko opečieme na horúcom oleji približne + a pol minúty. Umy tú kuraciu pečeň nakrájame na rezance, orestujeme na oleji asi 3 min. a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Jedno vajce uvaríme natvrdo, olúpeme ho a pokrájame nadrobno,. Rožky pokrájame na drobné kocky. Pečeň vajce a rožky zmiešame, pridáme surové vajce, zmes okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Do vymasteného pekáča položíme plátky mäsa, na každé dáme kopček plnky, pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Elektrická rúra 185, teplovzdušná 170 st., C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 25 minút.

Podávame posypané postrúhaným tvrdým syrom.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:21  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Chutná šťava - Mäso pred dusením alebo pečením napred opečieme zo všetkých strán na horúcom tuku. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú póry a šťava ostane v mäse, neuniká von. Vyprážané mäso je zasa krehké. keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.