Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Musaka plnená mletým mäsom

Musaka plnená mletým mäsom

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny (6 porcií): 1 cibuľa, 1 baklažán, 1 cukina, 4 paradajky, 700 g miešaného mletého hovädzieho a bravčového mäsa, 4 PL oleja, 2 PL paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 ČL oregana, trochu bazalky, 2 PL mlieka, 200 g tvarohu, 250 g tvrdého strúhaného syra, 10 g olív bez kôstky, maslo na vymastenie pekáča

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Baklažán nešúpeme, len ho umyjeme, nakrájame na plátky, osolíme a pol hodiny necháme stáť.  aby pustil šťavu a zbavili sme ho horkosti. Cukinu a paradajky umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu ošúpeme, nakrájame, opražíme na jednej PL oleja, pridáme mäso, opečieme vmiešame paradajkový pretlak, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, červenou paprikou a oreganom. Bazalku s mliekom vmiešame do tvarohu, osolíme.

Plátky baklažánu prepláchneme tečúcou vodou, osušíme utierkou a opečieme z oboch strán na oleji. Do vymasteného pekáča dáme polovicu mletého mäsa, tretinu nastrúhaného syra, obložíme polovicou plátkov cukiny. Ďalej dáme tvarohovú plnku, znovu rozložíme plátky cukiny, na ktoré dáme zvyšné mleté mäso. Na povrch striedavo kladieme plátky baklažánu a paradajky, nakoniec posypeme olivami. Upečieme v predhriatej rúre, tesne pred dopečením posypeme zvyšným strúhaným syrom a vložíme do rúry zapiecť.

Podávame s chlebom.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:15  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty